kolstad håndball

Håndballfeber i Trondheim Spectrum: Kolstad utfordrer giganten THW Kiel

Trondheim, 19. oktober – Det er høst i Trondheim, og en grå buss ruller inn foran Trondheim Spectrum. Ombord er et håndballag som kommer fra varmere breddegrader nærmere bestemt Tyskland, og de har en klar plan: å gjøre kort prosess med Kolstad. Kolstad har vist sårbarheter når de blir presset, og i Trønderhovedstaden har de hatt mye oppmerksomhet i offentligheten. Nå må de bevise at de fortjener en plass i Champions League.

På den grå bussen finner vi et lag med stolthet og tradisjon. THW Kiel, grunnlagt i 1904, har ankommet Trondheim med Filip Jicha i spissen. De forventer sansynligvis en enkel seier og en rask avgjørelse. De tror de har funnet Kolstads svake punkt og er klare til å utnytte det. Men det de ikke vet er hva det trønderske laget kan finne på når de blir presset til sitt ytterste.

Kiel kan skryte av en imponerende merittliste, inkludert fire gull i EHF Champions League, sist i 2020, og fire gull i EHF-cupen. Så når de står overfor Kolstad, er det ingen tvil om at de er favoritter. Men i sporten vet vi at favoritter ikke alltid vinner.

Inne i hallen begynner kampen. Kiel tror det blir en enkel seier, men Kolstad har noe å bevise. Gudjonsson, med 10 mål, viser sin matematiske evne til å beregne ballens bevegelse i luften. Men Sagosen imponerer også med 8 mål og viser sin betydning for laget. På Kiel-siden er Ekberg den beste med 10 mål, akkurat som Gudjonsson, men neste mann på mållisten er Sagosen som er dobbelt så effektiv som Reinkind med sine 4 mål.

Både Kolstad og Kiel har sine temperamentsutfordringer, men til syvende og sist klarer Gomo og Berge å få laget til å vise hva de er laget av: Trøndersk vinnervilje.

Det er en spennende kamp, med to islandske dommere, Jonas Eliasson og Anton Palsson, som holder roen. Kolstad leder klart til å begynne med men, Kiel begynner å hente inn. Det virker av og til som om Kolstad senker skuldrene litt tidlig etter scoringene, men de kommer alltid tilbake.

Selv om Spektrum ikke er fullstappet, er det likevel god oppslutning. Når de hvite og røde supporterne går hjem denne høstkvelden, kan de huske én ting: Kolstad er takknemlige for støtten. Selv om ikke alle skribenter ønsker dem suksess, er det supporterne som teller. Takk for at nettopp du var der for å støtte ditt lag.

Slik ble en høstkveld i Trondheim Spectrum til en uforglemmelig begivenhet, der lidenskapen for håndball og støtten til laget sørget for en god siere for Kolstad, slutt resultetet ble 34-30.

Comments are closed.