Trondheim calling 2024

Trondheim Calling: En Episk Musikkfest i Vintermørket

I det kalde, vinterlige hjertet av Trondheim våkner musikken til liv hvert år i februar under Trondheim Calling, en festival som er langt fra det vanlige. I et samspill mellom byen og lyden, blir Trondheim stedet der ukjente toner og velkjente vibber møtes. Selv om været ikke alltid spiller på lag, viser Trondheim Calling at musikken lyser som en varm glød innenfor veggene av de nøye kuraterte scenene de tilbyr.

Historien til Trondheim Calling startet vinteren 2011 på Byscenen-kvartalet, og det var umiddelbart klart at dette var begynnelsen på noe ekstraordinært. Med over 2200 besøkende og 45 artister spredt over fem scener, ble festivalen en umiddelbar suksess. Bendik, Razika, og Pelbo var blant de første artistene som delte sine toner med en entusiastisk publikum. En begivenhet som ikke bare festet seg i byens minne, men også etableringen av en festival som skulle vokse og blomstre.

I 2014 tok Trondheim Calling steget videre til Solsiden, doblet antall scener og publikumskapasitet. Festivalen strakte seg ikke bare i størrelse, men også i geografi. Scener ble plassert over hele byen, fra det velkjente Blæst og Dokkhuset til uventede steder som Galleri KIT og Bakke Kirke. Festivalen forble en suksess og ble nok en gang utsolgt, et klart tegn på at musikken var et etterlengtet lyspunkt i den kalde vinteren.

2016 var året da festivalen ekspanderte ytterligere, med scener som nådde inn i hjertet av Trondheim sentrum og på Brattøra. En parkeringskjeller ble til og med forvandlet til en hemmelig nattklubb, og festivalen blomstret. Samtidig ble konferansen utvidet til Rockheim og Clarion Hotel Trondheim, som markerte en endring i festivalens dynamikk. Trondheim Calling viste seg som en fleksibel og mangfoldig musikkopplevelse.

Året 2017 ble et vendepunkt, med en utvidelse av konferansen til tre dager. Olavshallen ble transformert til en festivallandsby, hvor publikum kunne samles mellom konsertene og dele musikkglede. Festivalen var ikke bare en serie konserter; den ble en helhetsopplevelse, en musikalsk reise som omfavnet Trondheims kultur.

I 2019 oppnådde festivalen en milepæl ved å gjennomføre 100 konserter uten å bygge improviserte scener. Dette ble mulig takket være etablerte steder som Lokal Bar og TYVEN. Støtte fra Norsk Kulturråd, Trondheim Kommune og Trøndelag Fylkeskommune understreket betydningen av dette musikalske mesterverket.

Trondheim Calling har blitt en lanseringsplattform for talenter, og historien er befolket av navn som Highasakite, Dagny, Bendik, Unge Ferrari, Pom Poko, Blomst, Bokassa, Brenn og Combos. Festivalen gir en scene for de ukjente bandene, en gylden mulighet til å bli oppdaget av et bredere publikum.

I år viste Trondheim Calling igjen sin styrke og motstandskraft, selv mot ekstremværet Ingunn. Selv om naturen prøvde å kaste en kald skygge over festivalen, kunne ikke engang Ingunns krefter dempe stemningen på de forskjellige scenene. Dette er et sterkt forvarsel for en festival sommer som kan se lysere ut enn på lenge.

Under årets festival på Byscenen ble potensialet for musikalsk oppdagelse tydelig realisert. Trondheim Calling, ledet av Eirik Brevik, skapte en helg med artister som harmoniserte på alle måter. Fra Atari’s spenstige melodier til Døssi’s følelsesladede reise, var hver konsert en unik opplevelse.

På Gramart-scenen opptrådte Tre40fire å Grim Pil og overrasket publikum med musikalske opplevelser. Å se en sene som ligner en gang gi slike opplevelser viser arrangørenes dedikasjon og talent. Det er tydelig at mye hardt arbeid og planlegging går inn i å håndtere to scener med nye band hver halvtime, og Byscenen-teamet gjorde det med en imponerende letthet.

Trondheim Calling gir ikke bare en musikalsk opplevelse, men også et blikk bak kulissene av en velorganisert begivenhet. Festivalen viser frem det fantastiske musikkmiljøet og de intime scenene i byen. For mange var det en mulighet til å oppdage nye steder og scener, mens andre fikk et innblikk i den imponerende maskinen som holder Byscenen i gang.

Trondheim calling 2024
Skermdump av løsningen

En ekstra pluss er den innovative løsningen Trondheim Calling har valgt på nettet, der du i sanntid kan følge med på hvem som spiller hvor og når. Dette gjorde det til en enkel manøver å finne de konsertene som var mest spennende, og det er et klart eksempel på festivalens engasjement for å gi publikum den beste opplevelsen mulig.

Alt i alt, takk til Trondheim Calling for å vise frem det fantastiske musikklivet som eksisterer og for å bringe sammen artister på en måte som skaper magi. En stor takk til de frivillige og operatørene av scenene i Trondheim som bidrar til å gjøre denne festivalen til en suksess. Dette er mer enn bare musikk; det er en feiring av lidenskap, talent og den unike musikkscenen som Trondheim har å by på. Selv ekstremværet kunne ikke slukke denne musikalske gløden, og det lover godt for en festival sommer som kommer til å være preget av lysere dager.

Comments are closed.