Hellkey Lager 11

En Natt med HellKey på Lager 11: En Musikalsk Reise i en av Trondheims Kulturelle Gullgruver

Trondheim, en by kjent for sin historiske sjarm, vakre omgivelser og nå, en voksende musikkscene som skjuler små perler som Lager 11. Dette stedet, ofte omtalt som en liten helårs festival i byen, er hjemmet til en unik blanding av mat fra forskjellige deler av verden pluss en musikk scene, og det er her den magiske musikken finner sted. Lager 11, skjult fra de travle sentrumsgatene ligger lager 11 helt ute på Sluppen sør for selve bykjernen og gir en følelse av intimitet og fellesskap. Det er som å komme inn i en hemmelig hage av kulinariske opplevelser og musikalsk nytelse. Denne kvelden er intet unntak, med en atmosfære som minner om sommer i Februar, hvor lukten av burger og eksotiske krydder blander seg med energien fra HellKey’s musikk.

HellKey (Francesco Formisano) er kanskje ikke veldig godt kjent i det norske musikklandskapet enda, tar scenen med en unik kombinasjon av EDM-stiler, breaks og rock. Hans musikk, aggressiv og energisk, men samtidig morsom og bisarr, skaper en unik opplevelse for publikum, her snakker vi lys show og opplevelse i topp klasse. «It’s all about realizing a dream and having fun, no matter the Hell of life you have, and having fun,»  har HellKey sagt, og denne filosofien gjennomsyrer hele kvelden.

Sceneopplevelsen på Lager 11 er ikke bare om musikken; det er også om fellesskapet, atmosfæren og de varierte kulinariske tilbudene. Blackbox, stedet for konserten, skiller seg ut som et alt-mulig-rom med en intim følelse å avanserte tekniske muligheter. Med kort veg til mat og drikke skaper det en privat atmosfære for konsertgjengerne som denne kvelden får ett show de ikke kommer til og glemme. Mathallen, i første etasje, tilbyr en plass for gjester å nyte mat ved bordene fra forskjellige kulturer, og Mesaninen i andre etasje gir en «veranda» med utsikt over mathallen. Alt dette skaper en unik setting som utfordrer den tradisjonelle konsertopplevelsen hvor mat ikke er en stor del av opplevelsen.

Hellkey’s musikk, selv om kanskje noe ukjent i Trondheim og Norge, er som en vill elv med uventede svinger og bass som bakteppe. Å oppleve det live er en nødvendighet for når det kommer til musikken gir ikke Spotify på en liten høytaler Hellkey rett. 

Mens scenen kanskje virker liten, blir det kompensert av det livlige vrimleområdet på utsiden av Blackbox, badet i godt lys, hvor du kan nyte en halv liter med musikken som et soft bakteppe. Trondheim’s uteliv er tydeligvis blitt et ynglested for nye og ukjente talenter. Lager 11 og lignende steder gir en plattform for artister som HellKey å skinne. Denne lørdagskvelden i Trondheim demonstrerer mangfoldet av små scener og mulighetene for å oppdage musikalske skatter og scener du ikke visste eksisterte.

Dørene åpnet klokken 21:00, og allerede da dannet det seg kø foran Blackbox. HellKey har uten tvil en voksende fanskare i Trondheim, og kombinasjonen av en lukket scene og mat hall gir publikum en fullstendig opplevelse. Det er en perfekt balanse mellom teknoens trykk på scenen og muligheten til å ta en matbit i en avslappet atmosfære mellom konsertslagene. Alt i alt, en natt med HellKey på Lager 11 er ikke bare en konsertopplevelse, det er en reise gjennom en av mange Trondheims kulturelle gullgruver – en opplevelse som kombinerer musikk, mat og fellesskap på en måte som er unik for denne sjarmerende byen.

Comments are closed.