Trondheim Rocks 2024

Trondheim Rocks 2024: Fra solskinn til regn, men Rocken Stod Fast

Trondheim Rocks 2024: En suksess til tross for værutfordringer på slutten.
Trondheim Rocks, et konsept med profesjonelle linjer, Arrangementet, organisert av det erfarne teamet bak navnet Trondheim Stage, levde opp til forventningene og beviste at de har en evne til å skape vellykkede musikkfestivaler.

Trondheim Rocks 2024
Med EC Dhals som arena har Teamet bak arrangementet en meget god base

Festivalen, som varte bare én dag, fikk en uventet utfordring i form av værmeldingen. Trøndelag er kjent for sitt skiftende vær, og denne dagen var intet unntak. Dagen startet med nesten minusgrader, men ved innslipp ble publikum møtt av vårstemning og sol. I løpet av dagen steg temperaturene, og det ble en herlig sommeratmosfære. Men da Five Finger Death Punch entret scenen, snudde været og det ble kjølig og regnfullt høstvær

Til tross for dette uforutsette værskiftet, lot ikke publikum seg stoppe. De var der for å se, høre å føle rock, og de fikk det de kom for. Trondheim Rocks 2024 bød på en variert lineup med noe for enhver smak. Her er noen av høyde punktene.

Trondheim Rocks 2024
Stein Ivar Elstad var på plass for god musikk å gode opplevelser
Trondheim Rocks 2024
Torstein Flakne fikk folket i gang i solskinnet

Festivalen startet med et energisk show fra Torstein Flakne og Stagedolls. For de som ikke kjenner til dette prosjektet så ble de etablert i 1984. Stagedolls har gitt ut ni studioalbum, og har hatt en rekke hitsingler i Norge, inkludert «Mistreated», «I’m Not Alright» og «She’s Gone». De har også hatt stor suksess i Japan, og har turnert der regelmessig siden slutten av 1980-tallet. Bandet har vunnet Spellemannprisen for beste rockalbum tre ganger, og har blitt hyllet for sitt bidrag til norsk rock.

Stagedolls er et meget populært og innflytelsesrikt rockeband i Norge, og fortsetter å turnere og gi ut musikk til glede for fansen. 

The Darkness entret rocke scenen med ett smell. Det britiske bandet, kjent for sin energiske stil og humoristiske tekster, skapte en elektrisk atmosfære på EC Dahls Arena. Bandet har gitt ut fem studioalbum, og har hatt en rekke hitsingler i Storbritannia, inkludert «I Believe in a Thing Called Love», «Get Your Hands Off My Woman», og «Summer Breeze». De har også hatt suksess i USA og Europa. The Darkness har vunnet en rekke priser, inkludert Brit Award for beste britiske rockeband i 2004. De har også blitt hyllet for sin evne til å gjenopplive glamrock-sjangeren. Bandet fortsetter å turnere og gi ut musikk til glede for fansen. De er kjent for sine energiske liveopptredener, som ofte inkluderer glitter, kostymer og teatralske innslag.

Trondheim Rocks 2024
Mange abligøyer for publikum fra The Darkness
Trondheim Rocks 2024
Steel Panther dro gitar riff på gitar riff

Steel Panther brøt igjennom lyd muren når de entret scenen og fulgte opp med en dose glamrock fra Los Angeles. De er kjent for sin humoristiske tilnærming til sjangeren, med overdrevne kostymer, teatralske opptredener og parodier av glam rock-klisjeer.

Bandet ble dannet i 2000 under navnet Metal Shop, og har siden den gang gitt ut fem studioalbum. De har turnert over hele verden og delt scene med etablerte band som Guns N’ Roses, Mötley Crüe og Def Leppard.

Steel Panther har en stor fanskare som setter pris på bandets humoristiske vinkling på glam rock, og deres evne til å levere energiske liveopptredener.

Mange hadde ventet på selveste Alice Cooper å her snakker vi om en som er født i 1948, å har en fram toning bare en seriemorder av en skuesiller klarer, han er født Vincent Damon Furnier og han har hatt en enorm innflytelse på rockemusikkens historie og har inspirert generasjoner av musikere.

Karrierens Høydepunkter:

  • Cooper startet sin musikalske karriere på 1960-tallet med bandet Alice Cooper Group, som ga ut en rekke vellykkede album på 1970-tallet, inkludert «School’s Out» og «Billion Dollar Babies».
  • Som soloartist har Cooper hatt en rekke hitsingler, inkludert «No More Mr. Nice Guy», «Poison», og «How You Gonna See Us in the Morning?».
  • Han er kjent for sine teatralske liveopptredener, som ofte inkluderer guillotiner, slanger og levende slanger.
  • Cooper har solgt over 300 millioner album over hele verden og har vunnet en rekke priser, inkludert en Grammy Award og en Golden Globe Award.
  • Han har også hatt en vellykket skuespillerkarriere, og har dukket opp i filmer som «Dark Shadows» og «Wayne’s World».

Alice Coopers innflytelse:

Cooper har hatt en enorm innflytelse på rockemusikkens historie. Han var en av de første artistene som blandet hardrock med teatralske elementer, og han banet vei for sjangeren shock rock. Han har inspirert generasjoner av musikere, inkludert KISS, Mötley Crüe, og Marilyn Manson.

Trondheim Rocks 2024
Enkelte eldes som god vin, dette beviste Cooler sin opptreden
Trondheim Rocks 2024
Å med at himmelen åpnet seg slo FFDP til med avsluttningen på arrangementet

Som avsluttning på arrangementet så har Trondheim stage klart og få Five finger Death punch på senen i Trondheim og når de entret senen så åpnet himmelens sluser seg og vi fikk ett skikkelig regnskyll, ,men det stoppet ikke de på senen, de drog det bare på med ett tempo og trykk bare erfarene artister klarer. Five Finger Death Punch (ofte forkortet til 5FDP eller FFDP) er et amerikansk heavy metal-band fra Las Vegas, Nevada, etablert i 2005. De er kjent for sin energiske liveopptredener, fengende melodier og aggressive lydbilde, noe de virkelig klarte på Dhals arena denne dagen

Trondheim Rocks 2024 var en vellykket festival med noe for enhver rockefan. Til tross for værutfordringene, leverte arrangørene et variert program, god atmosfære, og minneverdige opptredener fra både norske og internasjonale artister.

Vi gleder oss til å se hva Trondheim Rocks har å by på neste år!

Trondheim Rocks 2024
Med ett så bra arrangement har Vanebo all grunn til og smile

Comments are closed.