_A930453 kopi logo

Musikalfabrikken presenterer en kjærlighetshistorie som treffer hjertet: En anmeldelse av Romi og Julie 

Musikalfabrikken har trollbundet Trondheim med en gripende forestilling med navn Romi og Julie, en moderne vri på Shakespeares klassiske kjærlighetshistorie. Gjennom musikk, dans og emosjonelle scener tar de oss med på en reise gjennom kjærlighetens oppturer og nedturer, vennskapets styrke og samfunnets utfordringer.

En berg-og-dal-bane av følelser

Manusforfatterne Bjørn Tore Grøtte og Klaus Sonstad begge kjent fra NRK har skapt et mesterverk som vekker absolutt alle følelsesregister. Vi ler, gråter, jubler og reflekterer sammen med karakterene i denne gripende fortellingen. Handlingen utspiller seg i et moderne Trondheim, preget av gjengrivalisering, sosiale ulikheter og menneskelig nærhet. Midt i dette kaoset blomstrer en forbudt kjærlighet mellom Romi og Julie, fra to rivaliserende gjenger og to forskjellige kulturer, noe som byr på utfordringer som vi lett kjenner igjen fra dagens samfunn. 

Det som gjør stykket svært interessant, er beslutningen om å inkludere alle som er tilknyttet Musikalfabrikken. Dette resulterer i noen scener som kanskje ikke med en gang helt passer inn i resten av stykket, men ved nærmere refleksjon representerer dette livets utfoldelse og hvordan vi mennesker ser på det. Alt som vises på scenen reflekterer denne tilnærmingen.

Musical fabrikken 2024 - Romi og Julie
Klaus Sonstad som Lærer Rune
Musical fabrikken 2024 - Romi og Julie
Mye bra dans ble vist fram

Kjente toner med et nytt budskap

Musikalen er spekket med kjente trønderske hits fra Stage Dolls, Tre Små Kinesere, Åge og DumDum Boys, og moderne trøndersk rap ikke minst. Men disse låtene får et nytt liv med tekster som følger musikalens temaer på en meget god måte. Vi får blant annet høre «Faren min» og «Fest på Festningen» i en helt ny kontekst da settingen i stykket gir veldig mye visuelt og følelses messig til musikken.

Musikken som magi

I en musikal er musikken hjertet som pulserer å renner igjennom gjennom hver scene som en elv, og behandle kjent musikk fra trønderske legender er en utfordring som krever både dyktighet og følsomhet. Bandet, bestående av Ola Wist Holmen, Kristian Raanes, Anders Helland og Eskil Fony Bruntvedt, har påtatt seg denne oppgaven med stor aktsomhet. De har skapt nye arrangementer som respekterer og hedrer originalene, samtidig som de tilfører noe friskt og unikt til forestillingen. Dette er ikke bare en teknisk bragd, men en kunstnerisk prestasjon. Bandet har brukt utallige timer på å perfeksjonere hver note, og etter å ha sett dem live både under øvinger og på fire forestillinger, er det klart at de har overgått alle forventninger. De har på mesterlig vis kombinert respekt for originalmusikken med kreativ nyskapning, noe som har resultert i en musikalopplevelse som berører og begeistrer publikum på dypt følelsesmessige nivåer.

Musical fabrikken 2024 - Romi og Julie
Alle skuespillerne viste ett fremdragende spill for publikum
Musical fabrikken 2024 - Romi og Julie
Mange av sangene kjente publikum igjen og nynnet med

Mer enn bare underholdning

Romi og Julie tar opp viktige temaer som vold, alkohol, selvskading og utenforskap. Disse alvorlige emnene behandles med stor respekt og engasjement, og utfordrer oss til å reflektere over våre egne holdninger og handlinger. En spesielt gripende scene om selvskading rørte publikum dypt, opplevelsen var en verdig og mesterlig måte å vise dette tabuet på og mange gråt under forestillingen. Men musikalen er også fylt med håp, glede og motstandskraft. Vi ser hvordan Romi og Julie finner mot til å kjempe for sin kjærlighet, til tross for de mange hindringene de møter. Å lage ett stykke og finne personer som skal passe i rollene, det er ikke en enkel sak, men her har de innvolverte klart å gjøre den jobben meget bra.

Stående applaus og unge talenter

Forestillingen kulminerte i en eksplosiv versjon av «Fest på Festningen» av Tre Små Kinesere, og publikum reiste seg i en lang og velfortjent stående applaus. Musikalfabrikken har satt standarden skyhøyt med denne produksjonen, her har de hatt over 500 personer (om det er lov og si det uten og krenke noen: Ref Lærer Rune spilt av Klaus Sonstad) i sving på senen, og det har ikke vært noe og sette fingeren på når det gjelder logistikk for å få rett person på rett plass til rett tid og cue. De unge skuespillerne leverte profesjonelle prestasjoner som langt overgår deres alder, og det er ingen tvil om at vi vil se flere av dem på scener både i Norge og utlandet i fremtiden.

Med bakgrunn i at dette sannsynligvis er den største oppsetningen med unge skuespillere i Norge i 2024, demonstrerer Musikalfabrikken på en imponerende måte hva de er i stand til å oppnå.

Musical fabrikken 2024 - Romi og Julie
Det var skuespillere i alle aldre i sving denne helgen
Musical fabrikken 2024 - Romi og Julie
Til og med Kent Ranum var med som skuespiller denne helga

Trondheim – En by med et pulserende teaterliv

Trondheim har et rikt teaterliv, og Musikalfabrikken er en viktig bidragsyter til dette. De inspirerer unge mennesker til å utforske og utvikle sine talenter på scenen. Med forestillinger som Romi og Julie viser de at Trondheim virkelig fortjener sitt rykte som en by for teater og musikaler.

En uforglemmelig opplevelse

Hvis du gikk glipp av Romi og Julie, har du dessverre tapt en uforglemmelig opplevelse. Men følg med Musikalfabrikken på nettet, for neste gang de setter opp en forestilling, bør du sikre deg en billett! Dette er en opplevelse du ikke vil gå glipp av.

Musical fabrikken 2024 - Romi og Julie
Med følelsene utenpå kroppen ble det stående aplaus

Comments are closed.