Ranheim 200724

Ranheim tok en solid seier over Sogndal

Under strålende sol på Extra Stadion tok Ranheim A-lag imot Sogndal i OBOS-ligaens 15. runde etter en velfortjent sommer ferie. Med Sogndal seks poeng foran på tabellen, var dette en viktig kamp for Ranheim.

Leverandøren av klærne til Ranheim fikk testet sømmene denne kampen

Ranheim startet sakte som vanlig men, så startet maskinen Ranheim og hente fart. De første femten minuttene var preget av rutine fotball for og finne ut hvor svakhetene var til Sogndal. Men etter 15 minutter fikk Ranheim sin første store mulighet,  Sander Amble Haugen forsøkte seg på en solo turne, noe som desverre bidro til at statistikken til Sogndals keeper ble litt forbedret.

Sogndal kom til sin første sjanse i kampen cirka 25 minutter. Heldigvis var Simen Vidtun Nilsen på vakt og avverget scoring dette var hans 228 kamp og etter overgangen fra Skeid til Ranheim har han gjort en god figur i mål. Ti minutter senere var Sogndal på krigsstien igjen, men Simen Vidtun Nilsen var igjen i veien dette lover godt framover for Ranheim som tilsynelatende har en solid mann i mål.

Godt avspark og god strekk bidro til at Ranheim vant kampen
Ingebrigtsen varflere ganger opp og i bevegelse under kampen

Ranheim fikk opp trykket i slutten av omgangen, og skapte flere gode muligheter. Dennis Bakke Gaustad sendte en passning til Bendik Bye forran mål, men desverre gikk den til side for mål. Like etter hersket det kaos i Sogndals sekstenmeter noe som resulterte i at Skjelbred fikk avsluttet, men ballen traff en Sogndal-spiller og ut til corner.

Det var tett og jevnspilt i første omgang, men Ranheim klarte å bryte gjennom like før pause. Skjelbred og Gaustad kombinerte fint på høyresiden, og Gaustad serverte en presis pasning til Hou bak i feltet. Hou headet ballen kontant i nettet og sendte Ranheim i ledelsen 1-0. Sogndal fikk en kjempesjanse på overtid da en av spillerne deres plutselig ble stående alene mot Vidtun Nilsen, men Ranheims keeper reddet mesterlig og sørget for at hjemmelaget beholdt ledelsen til pause.

Flere ganger var spillere i bakken
Dommeren var ikke helt fornøyd hver gang ting skjedde

Ranheim fortsatte dominansen i andre omgang. Bare fem minutter etter pause doblet de ledelsen. Bye fikk tak i ballen inne i Sogndals 16-meter, vendte opp og dunket den iskaldt i mål. Etter et kvarter av andre omgang valgte Ranheim å friske opp laget med et trippelbytte. Skjelbred, Kolstad og Bye ble byttet ut med Holden, Tromsdal og Mogensen. Sistnevnte kom inn og markerte seg umiddelbart. Bare tre minutter etter at han ble byttet inn, ble han lekkert spilt fri på blank bane inne i boksen. Mogensen curlet ballen vakkert inn i langhjørnet og fastsatte stillingen til 3-0 for Ranheim.

Ranheim viste seg fra sin beste side i en kamp preget av både solid defensivt og offensivt spill. De vant duellene både på bakken og i lufta, og skapte flere farlige målsjanser. I mål var Vidtun Nilsen en trygg siste skanse, og reddet Ranheim fra baklengsmål ved flere anledninger. Ranheims innsats var udiskutabelt fortjent av seieren, og de tok dermed et viktig steg mot opprykk.