NDRG 2023 Drag Challenge

Min opplevelse på Drag Challenge: En fartsfylt fest på Gardermoen Raceway!

Drag Challenge er uten tvil høydepunktet i norsk dragracing-sesong. Som en dedikert fan av motorsport har jeg sett mange spennende arrangementer, men ingenting kommer i nærheten av den actionfylte opplevelsen jeg fikk på Drag Challenge 2023. Fra torsdag 3. august til og med søndag 6. august ble Gardermoen Raceway omdannet til en adrenalinfylt arena for dragracing på alle nivåer, og jeg kunne ikke vært mer begeistret!

Det var noe for alle på dette arrangementet, uansett alder eller interesse. Fra de unge og lovende talenter i Junior Dragster og Junior Drag Bikes, til de mektige og imponerende Pro-klassene som Pro Modified, Pro Stock, Super Twin Motorcycle og til og med Top Fuel – det var virkelig en fartsfest for alle entusiaster.

Det var imponerende å se den samhørigheten blant deltakerne i denne lille, men sterke motorsporten. Konkurrenter var ikke bare rivaler, men også venner som hjalp hverandre når det trengtes. Jeg ble vitne til en hjertelig handling der en deltaker hjalp sin konkurrent med å få bilen i gang slik at de begge kunne konkurrere. Det er slike øyeblikk som gjør sporten spesiell. En av høydepunktene for meg var opplevelsen av å se Top Fuel i aksjon. Med hestekrefter i 10.000-klassen er det virkelig en voldsom opplevelse å se disse mektige maskinene skyte av gårde i en lynrask akselerasjon. Og jeg ble overrasket da jeg oppdaget at en kvinnelig sjåfør dominerte dette raske kjøretøyet. Det er flott å se kvinnelige deltakere i en sport som tradisjonelt har vært dominert av menn.

En annen ting som imponerte meg var oppdagelsen av dragstere for de aller yngste. Barn helt ned i 7-årsalderen kjører disse små, men mektige kjøretøyene med selvtillit og dyktighet. Det var overraskende å se hvor tidlig man kan begynne å interessere seg for denne sporten og delta aktivt. Dragster har mange klasser, så du trenger ikke nødvendigvis å starte med en millionbil eller sykkel. Det er interesse, lidenskap og engasjement som virkelig teller her.

Forsmak på video som kommer......

Drag Challenge på Gardermoen Raceway er ikke bare en begivenhet for de erfarne deltakerne, men også en flott mulighet for interesserte nybegynnere til å prøve seg. Klubben tilbyr barnedragstere, slik at nysgjerrige kan komme og oppleve spenningen med en prøvetur. Men vær advart, selv om det er gøy, er det også veldig raskt!

Arrangørene og de frivillige i klubben har virkelig gjort en fantastisk jobb med å organisere dette arrangementet. Det krever mye innsats og engasjement å få et slikt show til å fungere smidig, spesielt med uforutsigbart vær. Og selv om det var noen utfordringer med regnvær, så klarte de å takle det på en imponerende måte og sørget for at showet fortsatte, når det er sagt så er det en ting motorsport generelt trenger og det er frivillige, uten frivillige kunne ikke et slikt arrangement vært avholdt, så på vegne av arrangøren så sier jeg bare det at: Har du lyst til en opplevelse av dette å drive ett slikt arrangement? send på ei melding det er verd og få opplevelsen av inkludering.

Det var en spesiell gjest som krydret opplevelsen enda mer. Ingen ringere enn Remo Caprino, en norsk filmregissør og filmprodusent, gjorde sitt bidrag til arrangementet. Med en imponerende familiebakgrunn, hvor han er sønn av den norsk-italienske animasjonspioneren Ivo Caprino og skuespiller Liv Bredal, har Remo Caprino fortsatt å følge i familiens fotspor og skape sitt eget navn i filmverdenen. Remo Caprinos mest anerkjente bidrag til norsk film er hans arbeid med dukkefilmen «Flåklypa Grand Prix.» Han var involvert som regiassistent til sin far, innspillingsleder og manusforfatter. Men hans engasjement stoppet ikke der. Som daglig leder i Caprino Filmcenter AS har han også vært kreativt ansvarlig og produsent for videospillet basert på Flåklypa Grand Prix for PC. Hans mangeårige erfaring og innsats har også ført til produksjonen av flere medisinske dokumentarfilmer.

På Drag Challenge overrasket Remo Caprino publikum ved å bringe Flåklypas stolthet til liv. IL Tempo gigante, kjøretøyet som har en spesiell plass i hjertene til mange, dukket opp og brakte glede til deltakere og tilskuere i alle aldre. Men det var ikke alt! En annen ikonisk figur, Lille Gul fra BØRNING-filmene, var også til stede, og for å toppe det hele utfordret de hverandre til et dragrace.

En slik sjelden opplevelse, hvor karakterene fra favorittfilmene våre krysser over til virkeligheten, var en MEGA suksess for alle deltakerne fra 4 til 80 år. Publikum var trollbundet av det unike opptrinnet. Men selv om det var mye moro og latter, var det en liten skår i gleden da begge kjøretøyene kom i mål på omtrent samme tid. Ryktene sier at grunnen til dette var enkel: Caprino slet med litt for lite «kongelig blod,» og Solan, karakteren fra Flåklypa, hadde glemt å fylle nok kumelk fra Alvdal i hyperventil konverteren.

Jeg vil absolutt anbefale alle som er interessert i motorsport og spenning å oppleve Dragracing minst en gang i livet. Det er en opplevelse du sent vil glemme! Og hvis du er nysgjerrig på om dette er noe for deg, kan du vurdere å bli med som frivillig for å se om dragracing er din lidenskap også.

Drag Challenge 2023 var virkelig et høydepunkt i norsk dragracing, og jeg gleder meg allerede til neste sesong. Det er noe magisk med den rå kraften, samhørigheten blant deltakerne og spenningen i luften under denne begivenheten. Dragracing er virkelig en unik og uforglemmelig opplevelse!.

Hjemmeside: WWW.NDRG.NO

Facebook: NDRG Medlemsguppe

 

Comments are closed.