Traktorpulling 2023

Traktorpulling i Trøndelag

Datoen var 2. september 2023, og solen strålte over det vakre landskapet i Trøndelag. I dette stille hjørnet av verden hadde Traktorpulling-entusiaster samlet seg ved Klett for et spektakulært oppgjør av de sjeldne. Traktorpulling, en idrett som kanskje ikke er så kjent for mange, men som definitivt er verdt å oppleve.

Opprinnelsen til traktorpulling tar oss tilbake til USA, hvor bønder begynte å konkurrere om hvilken hest som kunne trekke den tyngste vekten. Som så mange andre ting i USA, ble dette en konkurranse, og når traktorene gjorde sitt inntog så var traktorpulling var født. I dag har denne sporten funnet veien til Trøndelag, og den har fanget hjertene til både deltakere og tilskuere.

I Norge er traktorpulling en av de mindre kjente konkurranse sportene. Men for de som er kjent med den, vet de at det er noe helt spesielt med dette arrangementet. Den 2. september var intet unntak. Arrangert av Trøndelag Traktorpuller Klubb, trakk dette stevnet deltakere fra fjern og nær, inkludert traktorer som kom helt fra Jæren. Det var tydelig at dette ikke bare var en lokal konkurranse, men en begivenhet som trakk folk fra hele regionen.

En av de mest imponerende aspektene ved stevnet var mangfoldet av deltakere. Mens motorsport generelt har utfordringer når det gjelder kvinnelig deltakelse, var det gledelig å se flere kvinnelige traktorpullere. Etter en prat med Kristine F. Gjervan, en av de kvinnelige deltakerne, ble det klart at traktorpulling har potensial til å øke kvinneandelen. Selv om deltakerne må håndtere tyngre utstyr enn vanlige biler, er det tydelig at de er villige til å strekke seg langt for å delta på disse konkurransene.

Magne Johansen fra Opplæringskontoret for transport og logistikk var speakeren for arrangementet. Hans lidenskap for motor og transport skinte gjennom, og han sørget for at publikum fikk en uforglemmelig opplevelse.

For de som ikke har opplevd traktorpulling live, kan det være en øyeåpner. Det er noe spesielt med å se disse kraftige maskinene konkurrere om å trekke de tyngste vektene. Atmosfæren er elektrisk (selv om dette går på Diesel), og du kan føle spenningen i luften.

Som en motorinteressert person vil jeg på det sterkeste anbefale å følge med på traktorpulling arrangementer i ditt område. Du vil ikke bli skuffet. Det er en sport som kombinerer kraft, lidenskap og fellesskap på en unik måte. Så neste gang du hører om et traktorpulling stevne i nærheten, ta en titt og bli en del av denne spennende verdenen. Hvem vet, kanskje blir du like hekta som vi er!

For mer informasjon besøk disse sidene:

Trøndelag Traktorpuller klubb

Jæren tractorpulling

Traktorcross

Norges Traktorpullingforbund

Program en i serien: Dragrace som idrett.

Comments are closed.