Bernhoft Bysenen 2023

En Magisk Aften med Jarle Bernhoft i Trondheim

Det var en kald høstkveld i Trondheim, og de første minusgradene hadde allerede gjort sitt inntog. Folk som passerte forbi Bysenen bar tykke klær og forberedte seg på en kveld med bitende kulde. Men innsiden av konsertlokalet ble forvandlet til et varmt og hjertelig sted, takket være den unike musikkopplevelsen som ventet der, ledet av Jarle Bernhoft.

Det var tydelig at denne konserten var noe helt spesielt fra begynnelsen. Sittende publikum kan noen ganger virke som en uvanlig setting for en konsert, men det fungerte overraskende bra denne kvelden. Fra de komfortable setene kunne vi virkelig fordype oss i Bernhofts musikk og la oss bli fortryllet av hans talent.

Før hovedopptredenen hadde vi gleden av å oppleve Rikke Normann som oppvarmingsartist. Det var åpenbart at dette valget ikke var tilfeldig. Deres musikalske samspill ble veldig bra i denne intime settingen. Normanns fortryllende stemme var som et perfekt forspill til det som skulle komme.

Jarle Bernhoft, født i 1976 i Nittedal, har bevist sin dyktighet som en multiinstrumentalist og artist gjennom årene. Hans første soloalbum, «Ceramik City Chronicles,» ble lansert i 2008, og siden den gang har han fortsatt å imponere og inspirere publikum i hele landet med sitt varierte repertoar og musikalske ekspertise.

Når Bernhoft endelig entret scenen i sin karakteristiske antrekk, var det som om hele rommet ble forvandlet. Han viste at det ikke bare er i Trøndelag at talenter blomstrer, og musikken denne kvelden ga oss alle en påminnelse om hvorfor han betraktes som en magiker med gitaren. Bernhoft trollbandt publikum fra den første tonen, og hans evne til å skape en umiddelbar forbindelse var bemerkelsesverdig. 

En av de mest minneverdige øyeblikkene var da Bernhoft og hans ensemble trakk frem en rekke uvanlige instrumenter. Dette var langt fra det dagligdagse og vanlige instrumenter man ser på en konsert, men det var akkurat dette som gjorde kvelden så spesiell. Til og med Adressavisen ble en del av musikken den kvelden.

Å anmelde en konsert som denne er som å vurdere en syvretters middag. Noen kan kanskje ikke sette pris på det, men for de som elsker det, var dette en opplevelse som vil bli husket lenge. Jeg kan med sikkerhet si at denne kvelden føltes som om en Michelin-kokk hadde besøkt Trondheim. Bernhoft var kokken, musikken hans var hovedretten, og ensemblet hans var det deilige tilbehøret. Totalt sett følte jeg at Trønderne denne kvelden ble servert en kongelig bankett.

Da publikum til slutt gikk hjem, var det mange smil og lovord som ble delt. Jarle Bernhoft hadde nok en gang vist hvorfor han er hjertelig velkommen tilbake til Trondheim når som helst. Denne konserten var en uforglemmelig opplevelse, og den etterlot oss alle beriket og oppvarmet av musikkens magi. Jarle Bernhoft, en ekte mester av sitt håndverk, hadde skapt en magisk kveld i Trondheim som vi aldri vil glemme.

Comments are closed.