COC granåsen 2024

Granåsen 2024: Smilende Frivillighet, Gledesfylt Konkurransearena for FIS Nordic Combined Continental Cup

Midten av januar brakte med seg et uventet væromslag i Trondheim, og det nærmest høstlignende regnet som dvelte over Granåsen, dannet bakteppet for en bemerkelsesverdig helg. I hjertet av denne meteorologiske utfordringen stilte nærmere 200 frivillige opp for å ønske COC kombinert-løperne velkommen til det som skulle bli en langhelg med utfordrende konkurranser. 

Arrangementet ble smidig ledet av de samme arrangørene som skal stå vertskap for VM på ski i 2025. Til tross for værets motstand var det ikke et trist eller surt ansikt å spore blant verken frivillige eller utøvere. Selv regnet, som gjorde sitt beste for å sette en demper på stemningen, kunne ikke ta bort smilene som preget denne helgen.

COC granåsen 2024
Blåsing mellom løperne ble det behov for i sludden i Granåsen

Selv om kombinertutøvere i Norge har vist seg å trekke publikum, var det dessverre mange som, enten av uvitenhet eller på grunn av værforholdene, valgte å tilbringe helgen på andre måter. For VM-organisasjonens del var det likevel en magisk gjennomføring, og all honør til dem for deres dedikasjon og profesjonalitet.

Ett brennende spørsmål i luften var hvordan både utøvere og frivillige ville reagere på det helt nye opplegget i kombinertcirkuset som ble presentert på fredag. 

En spennende sprint, hovedsakelig på arenaen med en lengde på 800 meter, før hoppingen startet, var et dristig forsøk på å teste idrettens appell og seer-vennlighet. Sett fra mitt ståsted, virket denne øvelsen som en kombinasjon av spenning og moro, med et element av risiko (mye kan skje på 800 meter) som gjorde den ekstra engasjerende. Løypemannskapet gjorde en formidabel jobb med å tilrettelegge løypa og gjøre den publikumsvennlig. Dette er en konkurranseform jeg håper å se igjen ved neste mulighet.

COC granåsen 2024
Mye kan avgjøres på 800 meter
COC granåsen 2024
Ikke verdens mester i dag men kanskje i morgen?

Hoppdelen av konkurransen utgjør alltid en spennende gren i seg selv, men interessen steg ytterligere når været ikke helt var på lag og det nye hopp-anlegget i Granåsen ble testet for første gang i internasjonal konkurranse. 

Anlegget viste seg å være brukervennlig, og små justeringer vil gjøre det perfekt. De små detaljene som ble oppdaget denne helgen, peker på at Granåsen har ett betydelige potensial til å bli en favoritt blant utøverne.

Når vi retter blikket mot Granåsen 2025, forblir organisasjonen en gåte for oss utenforstående hvordan får de det til?

Mange frivillige arrangementer har opplevd utfordrende øyeblikk, spesielt når været har vært ubehagelig. Likevel, i Granåsen denne helgen, var det smil overalt – fra frivillige som kom gjennomvåte innendørs til værmelder Kristian Gislefoss med nedbør-ikoner fra gamle NRK i kofferten. 

Jeg kan skrive mange rosende ord om arrangementet og organissasjonen men, dere har valgt ledere og en lederstruktur som tydelig påvirker de frivillige positivt. Fortsetter dere denne trenden, vil 2025 kunne matche, om ikke overgå, arrangementet i 1997.

COC granåsen 2024
Utøverne skal ha det at de har tolmodighet
COC granåsen 2024
Åge Skinstad sitter ikke på ett kontor og styrer, han er med det er en leder.

Den fantastiske helgen i Granåsen, preget av variert vær, ga oss et innblikk i VM 2025 sin organsissasjon sine muskler. Potensialet til å bli en foretrukken aktør og arrangør for store internasjonale arrangementer i Granåsen styrket seg betydelig denne helgen. 

Neste store begivenhet, RAW AIR, står for tur den 12. og 13. Mars , og selv om hopp kanskje ikke er din interesse, vil jeg sterkt anbefale å ta turen innom. Fortsetter organisasjonen dette løpet, vil det utvilsomt bli en magisk helg for både store og små.

 Granåsen ser ut til å ha funnet oppskriften på en suksessfull idrettsarena – med smil, dedikasjon og en dose værgudene må bøye seg for.

Oppsummering av helgen i Granåsen:

Helgen har fungert som en omfattende test for VM-organisasjonens energi og tilpasningsevne, og det var imponerende å se hvor raskt de manøvrerte for å få ting til å gå på skinner. Til tross for at hoppdelen ble avlyst på søndag grunnet samarbeidsvilligheten til værgudene, var smilene både blant frivillige og utøvere tydelige. Når det gjelder humøret, kan det være noe magisk med sammensetningen av denne gruppen, for det er ikke til å benekte at vanligvis smiler man ikke når man er våt og nær grensen til å fryse. Her har imidlertid gjengen klart å spre smil, og det er smittende.

COC Granåsen 2024
Smil i sånt vær er skjeldent
COC Granåsen 2024
Godt driv igjennom svingen

Alt i alt brøt solen gjennom da langrennet startet, og det ble en flott avslutning på en utfordrende helg i Granåsen. Vakkert var det. VM 2025 tar ingen pauser og hviler ikke på laurbærene (eller i en snøskavl etter nattens snøfall). De jobber jevnt og trutt videre.

Hvis du har lyst til å bli kjent med denne organisasjonen og kanskje bidra til fellesskapet – noe ingen synes å ha angret på denne helgen – er det ledige plasser som akkurat du kan fylle. Klikk på lenken nedenfor og se om dette kan være noe for deg. Hvem vet, nye venner er jo aldri å forakte?

BLI MED SOM FRIVILLIG MOT VM 2025

Comments are closed.