Bedrifts idretts festivalen 2024

Bedriftsidrettens Idrettsfestival 2024: Mer enn bare bedrifter og fotball

Fra 17. til 20. januar 2024 ble Trondheim forvandlet til en idrettsarena fylt med glede og moro under Bedriftsidrettens idrettsfestival. Til tross for at «bedriftsidrett» kanskje ikke umiddelbart gir et riktig bilde av hva det innebærer, har dette arrangementet vokst langt utover bedriftsverdenen. Fra mine barndomsdager, hvor mine foreldre kanskje ironisk skylte bedriftsidretten for enhver vrikket ankel eller forstuet hånd, har begrepet utviklet seg til å omfavne ikke bare bedrifter, men også vennegjenger og gatelag. Det er ikke lenger begrenset til «bare fotball»; nå inkluderer det e-sport, bowling, klatring, padel og ikke minst dodgeball.

Bedrifts idretts festivalen 2024
Hopp og sprett

En av de treffende hashtagene bedriftsidretten bruker, #Dyriskmorsomt, passer utmerket etter å ha opplevd helgens begivenheter. På banen ble det tydelig at deltakerne ikke sparte på innsatsen. Selv i alderen 40–50 år, kastet de seg inn i leken med samme entusiasme som da vi spilte hjørnefotball i gymtimen i ungdommen. 

Det var en herlig følelse å se at bedriftsidretten ikke bare tilbyr moro, men også prioriterer sikkerhet og velvære. Norsk Folkehjelp var til stede for å hjelpe når leken ble for intens, og fysioterapitjenester sto også tilgjengelig for de som trengte det.

En hyggelig overraskelse var den nøye gjennomførte oppvarmingen endel gjennomførte før kampene. En idrett som fanget min interesse var gåfotball – en sport som beveger seg mer i spasser tempo. Det var inspirerende å se disse deltakerne også ta seg tid til å varme opp riktig før de gikk ut på banen.

Forberedelser til kamp
Bedrifts idretts festivalen 2024
Stian Gomo Nilsen og Geir Barstad i vennskapelig duell

Jeg fikk også være vitne til en spennende kamp mellom Kolstad Håndball, ledet av Gomo, og Dodgeball Norge ledet av Barstad i dodgeball. Selv om det ikke var eliteutøvere på banen fra Kolstad, leverte Gomos menn en underholdende forestilling for publikum. Selv i tapet var det tydelig at de ga alt de hadde for Dodgeball eller kanonball som mange kjenner det som har endel regler som var nye for mange. Et hjertevarmt øyeblikk var håndtrykket mellom Gomo, lederen for Kolstad, og Barstad, lederen for Dodgeball Norge, etter kampen – en takk for en trivelig kamp.

Dodgeball er kanskje ikke like kjent som andre idretter her hjemme, men i hverdagen viser det seg å være en massiv idrett. I Trondheim har dodgeball fått et solid fotfeste, og med mange ivrige spillere er det en idrett som virkelig kan vokse. For de som ønsker å prøve noe utenfor den vanlige idrettsarenaen, er det verdt å ta kontakt med Bedriftsidretten ved Barstad. Organisert under Norges idrettsforbund (NIF) åpner dette opp for muligheten til å delta i en serie med reell betydning. Se linkene nedenfor for mer informasjon

Bedrifts idretts festivalen 2024
Nyttig kunskaps utveksling etter kampen
Bedrifts idretts festivalen 2024
Litt mindre tilskuere enn vanlig for Kolstad

Denne helgen har virkelig vist at bedriftsidretten handler om mye mer enn bare bedrifter og ballspill. Det er en bredde av aktiviteter, fellesskap og engasjement som har gjort idrettsfestivalen i Trondheim til en uforglemmelig opplevelse for deltakerne og tilskuere alike.

I tillegg til den fysiske aktiviteten og konkurransen, understreker denne helgen også hvor viktig idrett og fellesskap er for menneskelig trivsel. Gjennom sporten finner mennesker en plattform for samhold, mestring og glede. Fellesskapet som skapes på og rundt banen er med på å bygge sterke bånd, uavhengig av alder, bakgrunn eller ferdighetsnivå.

Bedrifts idretts festivalen 2024
Bare blide fjes etter kampen
Bedrifts idretts festivalen 2024
Kolstad ga jernet på banen

Idretten gir oss ikke bare en arena for fysisk aktivitet, men den er også en mektig kraft for mental velvære. Konkurransen, lagånden og støtten fra medutøvere gir en følelse av tilhørighet og formål. Denne idrettsfestivalen er et levende bevis på at det å dyrke fellesskap gjennom idrett ikke bare er en hobby, men en nøkkel til en lykkelig og balansert tilværelse.

Så la oss fortsette å heie på idretten, enten det er bedriftsidretten, tradisjonell idrett eller de mer nyskapende idrettsgrenene. For i møtet mellom mennesker, i kastet av ballen og i felles opplevelser, skapes det et varig fellesskap som beriker livene våre på måter vi kanskje ikke engang er klar over. La idretten fortsette å være den limet som binder oss sammen, uansett hvilke utfordringer eller gleder livet bringer.

Bedrifts idretts festivalen 2024
Selv med tap smilte Gomo etter kampen

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *