Åge og sambandet tapperiet 2024

Åge Aleksandersen og Sambandet på Tapperiet: En Mesterklasse i Musikk og Samspill

Åge Aleksandersen, den ubestridte kongen av musikk i Norge, inntok Tapperiet med sitt Sambandet for en minneverdig konsertopplevelse en kald Januar dag i 2024. Det er kanskje ikke overraskende at han valgte det ærverdige EC Dahls Tapperi for denne anledningen, spesielt når han annonserer at gitaren skal pakkes ned for siste gang i 2025.

Åge og EC Dahls deler noe dypt rotfestet i trønderkulturen og vil for alltid bli husket som betydningsfulle ikoner i livene til folk fra Trøndelag.

Åge og sambandet tapperiet 2024
Åge og Sambandet gjør en kald kveld varm

Åge Aleksandersen og EC Dahls har noe til felles – de er begge elsket av trøndere og vil alltid være anerkjent som vesentlige deler av folks liv. Som en gammel dame en gang sa: «Det er to menn i Norge du kan nevne med fornavn, og alle vet hvem du snakker om – Harald og Åge. En er konge av landmassen og sitter i Oslo, den andre er kongen av musikk-Norge og sitter i Trondheim.»

Åge Aleksandersen, en mann som har vært til stede i hele Trøndelag, leverte ikke alene denne kvelden. Han var ledsaget av sitt imponerende Sambandet, en gruppe musikere som han har samarbeidet med og formet musikken i gjennom årene med. Dette er ikke bare en samling av musikere, men en veloljet maskin av talent og lidenskap.

Åge og sambandet tapperiet 2024
Teamet hadde kontroll på blåse instrumentene
Åge og sambandet tapperiet 2024
Åge på senen skal dokumenteres

Sambanet, med medlemmer som Skjalg Raaen, Steinar Krogstad, Gunnar Pedersen, Terje Tranaas, Bjørn Røstad og selvfølgelig Morten Skaget, er et bevis på samhold og musikalsk forpliktelse. Mange av disse medlemmene har vært med i Sambandet siden åttitallet, noe som taler for den enestående stabiliteten og samarbeidet i gruppen

Konserten på Tapperiet var intet mindre enn en eksplosjon av følelser og musikalsk virtuositet. Allsang, tårer og glede preget publikum denne kvelden mens Sambandet leverte en uforglemmelig opplevelse. Åge Aleksandersens tilstedeværelse på scenen er en opplevelse i seg selv, og hans evne til å engasjere publikum er enestående.

Som en personlig anekdote fra en tidligere konsert på Sverresborg viser, er det noe med Åge Aleksandersen som gjør at han skiller seg ut som en profet i sitt eget land.

Åge og sambandet tapperiet 2024
Med full sal var konserten en suksess
Åge og sambandet tapperiet 2024
Ingen tvil om hvem som var på senen denne kvelden

Sambandets musikalske kvalitet, er enestående. Denne kvelden på Tapperiet var et bevis på at alder ikke er en begrensning for lidenskap og energi. Samspillet mellom medlemmene var fantastisk å observere, og deres dedikasjon til å levere en minneverdig konsert var tydelig.

For de som kanskje har hørt Åge Aleksandersen på Spotify, må jeg si at det er ingenting i forhold til å oppleve dette fyrverkeriet live. Med bare to år igjen før Åge legger gitaren ned for siste gang, er dette en opplevelse som ikke bør gås glipp av. Åge Aleksandersen og Sambandet leverer et show som overgår mange andre artister, og det er sterkt anbefalt å være en del av denne musikalske reisen før den når sitt høydepunkt på Lerkendal i 2025.

Åge og sambandet tapperiet 2024
Trekspillet kom også fram under konserten

Comments are closed.