Gunslingers Bysenen 2024

Hardanger showdown på Byscenen i Trondheim

Lørdagen brøt fram med en atmosfære av forventning og musikalsk magi i Trondheim. Med plussgrader i luften og rykter om en potensiell showdown mellom Hardanger Gunslingers og det trønderske publikummet, var spenningen til å ta og føle på. Spørsmålet som lå i luften var: Vil det trønderske publikumet virkelig finne glede i countrymusikken fra de avsidesliggende traktene av Trøvikbygd i Hardanger?

Gunslingers Bysenen 2024
"Fult hus og stormende jubel"

Gunslingers’ røtter strekker seg dypt inn i Hardanger, og det gjenspeiles tydelig i dialekten som gjennomsyrer deres sanger. I en tid der mange norske countryartister har vendt seg mot engelsk, står Gunslingers fast ved sitt lokale uttrykk. De startet sin reise i 2008 med det debutalbumet «Norwegian Honky Tonk», og allerede den påfølgende sommeren markerte de seg på festivaler som Seljord og Breim. Året etter ble de en markant kraft på Vinstra, et viktig samlingspunkt for alle som elsker countrymusikk.

Med snart 20 år på veien, 12 utgivelser og en rekke utmerkelser har bandet vært noen og regne med i Country Norge, men deres dedikasjon til musikken har aldri svekket seg. Denne erfaringen skinner tydelig gjennom når de stiger opp på scenen og tar publikum med på en musikalsk reise. De er ikke bare artister, men erfarne historiefortellere som kommuniserer gjennom lyd og rytme.

Gunslingers Bysenen 2024
Når artister snakker med publikum får du en god opplevelse
Gunslingers Bysenen 2024
Flammer må til på en country kveld

Konserten på Bysenen i Trondheim ble et minneverdig øyeblikk for alle tilstedeværende countryelskere. Flammer og gnister danset i takt med Hardanger-cowboyenes musikk, og den energiske stemningen ble hjertet av denne kvelden. Det var som om de tok publikum med på en reise gjennom Hardangers fjorder og åser, en følelsesladet opplevelse som forankret dem til sitt hjemland og fylke.

Publikum sang med til bandets låter, og et imponerende sceneshow avslørte deres erfarne håndtering av hva publikum ønsker. Et høydepunkt var når vokalisten (Frode Måkestad) sendte en Snap fra scenen til Børge Røma i Syden, vokalisten i Too Fare Gone som skal opptre på Bysenen om ikke lenge. Publikum sang med til en av deres låter, akkompagnert av Hardanger-cowboyene, og når de prøvde seg på Åge Aleksandersens låter på Hardanger trøndersk, ble festen virkelig satt i gang.

Gunslingers Bysenen 2024
Fram med telefonen.
Gunslingers Bysenen 2024
Musikk som gnistrer

Om dette var begynnelsen på nachspillet for publikummet, kan man ikke med sikkerhet si, men det tok lang tid før gjestene forlot lokalet etter konserten. Bysenen og Gunslingers leverte det publikum ville ha, og stemningen var en enkel oppsummering av en vellykket konsert. Etter konserten strømmet glade gjester ut av lokalet, og det var tydelig at både Bysenen og Gunslingers hadde levert varene igjen til stor glede for alle countryelskere i Trondheim.

Slik ble lørdagskvelden på Bysenen en minneverdig aften av autentisk countrymusikk, hvor Gunslingers beviste at avstanden fra Trøvikbygd i Hardanger til Trondheim ikke var et hinder for å dele ekte, hjertevarm musikk med et engasjert publikum. Denne kvelden viste at når musikken er sann, når historien er dypt rotfestet, og når artistene leverer med lidenskap og erfaring, kan selv de mest usikre rykter bli til en realitet – og Hardanger Gunslingers vant hjertene til det trønderske publikummet.

Gunslingers Bysenen 2024
Nærkontakt av 3. grad.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *