_A939285

Nidaros vs. Stavanger: En helg fylt med kamp, innsats og uutforsket potensial i damedivisjonen

Helgen 2. og 3. Mars ble Leangen ishall arenaen for to spennende kamper i Bambusa-Ligaen, hvor Nidaros damer stod ansikt til ansikt med Stavanger Oilers. Denne helgen var ikke bare et bevis på at ishockey ikke bare er en mannsidrett, men også en påminnelse om den utrolige innsatsen og dedikasjonen som damene legger i spillet. 

Til tross for det imponerende engasjementet på isen, kaster dette også lys over utfordringene med lavt publikumsoppmøte, spesielt når det gjelder gratis kamper.

Nidaros damene viste seg som sterke konkurrenter, kjempende med iver og innsats i begge kampene. Dessverre endte begge kampene med tap, henholdsvis 1-3 på lørdag og 1-4 på søndag. Det var tydelig at luften hadde gått litt ut av ballen på søndag men de ga seg ikke, forståelig nok etter to intense kamp dager på skøyter. Ishockey skiller seg ut med sitt unike format med tre omganger på 20 minutter hver, og det er imponerende at laget opprettholder energien gjennom hele helgen.

En trist observasjon var det lave publikumsoppmøtet til tross for gratis inngang. Dette reiser spørsmål om hva som skjer med støtten til ishockeyen, spesielt når det gjelder kvinnehockey. Det er viktig å erkjenne og sette pris på innsatsen og talentet til disse kvinnene som legger alt på isen, uavhengig av resultatet.

Ishockey er unikt ved at det kjøres to kamper på en helg i ligaen. Dette er sannsynligvis en logistisk beslutning men en god besluttning når det kommer til klubb økonomi, men det er imponerende å se at lagene opprettholder energien etter en intens kampdag. Statistikken viser betydelig skuddforskjell mellom Nidaros og Oilers, med Nidaros som viser enorm innsats med 20 skudd på mål på lørdag og 28 på søndag, til tross for motstanderens imponerende 33 og 50 skudd.

Selv om ishockey tradisjonelt har vært dominert av menn, er det på høy tid å endre perspektivet. Damene i Trondheim viser tydelig at de er like dedikerte og konkurransedyktige på isen. En oppfordring går derfor ut til alle sportsentusiaster: ta turen til Leangen ishall og støtt disse fantastiske utøverne. Kvinnedivisjonen i ishockey fortjener all støtten de kan få, og det er verdt å oppleve spenningen og lidenskapen som preger dette dynamiske idrettsområdet.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *