Charlotte Audestad Cafe rampa 2024

En sang fugl fra Hitra bringer varme til Hommelvik på kvinne dagen

På selve kvinne dagen 8. Mars hadde Charlotte Audestad invitert musikk glade mennesker på Cafe rampa i Hommelvik sentrum. På vei til konserten ble publikum møtt med en rekke utfordringer. For de som ville komme med bil så var en endeløs kø ut av Trondheim det som møtte dem da det var stengte tuneller på E6, for de som hadde planlagt tog (Cafe rampa er jo trossalt den gamle tog stasjonen på Hommelvik) så ble de strandet da en kjøre ledning var revet ned på Skansen i Trondheim til tross for dette var stemningen god inne på Cafe Rampa, og det var tydelig at publikum hadde en positiv forventning til kvelden. Café Rampa kan betegnes som en klubbsene i størrelse noe som viste seg og passe godt til Audestad med band. Stedet har tidligere blitt satt på kartet av trønderske musikere som Åge Aleksandersen og Anders Jektvik å en viss cola, med den intime atmosfæren gjorde det til et perfekt sted for en konsert med Charlotte Audestad.

Charlotte Audestad, opprinnelig fra Hitra, har markert seg som en betydningsfull artist med tre utgitte album, det er kanskje ikke så mye men det er noe med tekstene hennes. Hennes musikk, som ofte er preget av rolig melankoli, inviterer lytteren til å reflektere og drømme, hun poengterte selv og det har hun gjort nesten bestandig at hadde ikke hennes kjærlighetsliv vært fylt med så mange havarier så hadde ikke musikken hennes vært så bra, dette beviser vel at et forhold som er gått skeis kan bidra med noe bra.

Audestads musikk, som ble introdusert på denne spesielle kvelden, utfordrer lytterens sinn og åpner opp for nye tanker og ideer. Tekstene hennes, spesielt i sanger som «Andre siden av veien,» berører emner som nyforelskelse og gir rom for ettertanke. Den melodiøse tonen i hennes sanger skaper en stemning av ro og klang, som passer perfekt med Café Rampas atmosfære og akustikk. Audestads evne til å skape musikk som gir næring til sjelen ble tydelig reflektert i det poetiske landskapet som malte seg ut på konserten.

Konserten på Café Rampa var som en velsignet blomstring for alle som hadde tatt veien til Hommelvik denne kvelden. Audestad, med sitt unike talent og indre ro, fortryllet publikum fra første tone. Café Rampas gode sitteplasser og rommets evne til å bære lyden skapte en perfekt setting for Audestads stemme og musikk. Hun formidlet ikke bare musikk, men også historiene bak sangene, som gjorde konserten til en intim og gripende opplevelse. Publikum fikk et sjeldent innblikk i Audestads personlige tilnærming til musikken, og atmosfæren på scenen var preget av vennskap og god energi.

Audestads nære forhold til publikum kom til syne da en telefon ringte midt under en sang. Med et smil tok hun seg tid til å håndtere situasjonen og viste en bemerkelsesverdig evne til å takle uforutsette hendelser. Konserten ble ikke bare en musikalsk forestilling, men også en intim samtale mellom artist og publikum. Audestads sanger, følelsesladede og rike, ble en reise gjennom livets svinger, og hennes unike tilnærming gjorde denne konserten til en sjelden perle. Publikum ble vitne til en aften fylt med musikalsk magi, historiefortelling og en artist som eier scenen med ydmykhet og vennlighet. Charlotte Audestad, sangfuglen fra Hitra, beviser med denne konserten at hennes toner er usunget skatter som beriker hverdagen og livet.

Comments are closed.