Namdalen til Hell 2024

Solfylt pinse og motorshow: Namdalen til Hell 2024

Pinsehelgen i Trøndelag 2024 vil bli husket for mer enn bare det strålende været. Med temperaturer som nådde nye høyder, ble det en perfekt ramme for en av årets mange spennende motorsportbegivenheter: «Namdalen til Hell». Denne tre dager lange rallycrossserien, som går på tre ulike baner, kulminerte på Lånke-banen i Hell og temperaturen var virkelig på koke pungtet både for biler og i lufta. Til tross for at HellRX ble avlyst i år, viste entusiasmen for motorsport seg å være på topp. Løpet på Lånke var en virvelvind av spenning, fart og dramatikk, og satte en fin standard for rallycross i regionen resten av sesongen.

Namdalen til Hell 2024
Planlegging med frivillige er viktig

Utfordringer i Varme og Støv

Hell, eller Lånke, er kjent for sine utfordrende forhold, og i år var ingen unntak. Den ekstreme varmen bidro til å skape et krevende miljø for både førere og biler. Støvet som virvlet opp fra den tørre banen la et ekstra lag med utfordringer. Det var ikke bare et kappløp om å komme først over målstreken, men også en kamp for å kunne se veien foran seg. Dette førte til intense og tette heat, hvor førerne måtte balansere mellom aggressiv kjøring og taktisk kløkt.

Drama på Banen

Løpet bød på spektakulære scener, hvor flere biler kjempet side om side gjennom svingene. Den intense konkurransen resulterte i flere som delte lakk kode, og en fører endte opp med å rulle bilen. Ut fra jokersvingen kom enkelte biler ut i sideveis drift, som ploger gjennom støvet. Dette var definitivt ikke et løp for sarte sjeler; gnistene fløy ikke bare mellom bilene, men også mellom førerne som konkurrerte med en intensitet som vi sjelden har sett.

Namdalen til Hell 2024
Noen fikk prøvd hjul løft, mer enn andre
Namdalen til Hell 2024
Selv Mini fikk prøvd seg som plog

Taktikk og Teknikk

Rallycross handler om mer enn bare fart. Det kreves nøye planlegging og taktisk tenkning. Hver fører må konstant vurdere bilens tilstand og hvordan den vil takle de harde påkjenningene i løpet. På Lånke ble det tydelig at en ukes skruing mellom løpene er nødvendig for å holde bilene i topp stand. De mange lakk overføringenen viste hvor viktig det er å ha et solid teknisk team i ryggen.

En Idrettsdag for Folket

Publikum fylte desverre ikke tribunene på Hell, men de som kom virket og være tiltrukket av både motorsportens spenning og det fantastiske sommerværet. Det var en folkefest for de som kom, hvor entusiaster og familier kom sammen for å nyte synet av rå kraft og dyktighet på banen. Mange gikk nok hjem litt brunere etter en dag i solen, men det var verdt det for opplevelsen av å være til stede på en slik begivenhet.

Namdalen til Hell 2024
Med vakkert sommer vær og varme, var det viktig med vann
Namdalen til Hell 2024
Noen Gleder seg

En Sommerhelg å Huske

Vi i redaksjonen vil gjerne takke alle som brukte den siste dagen i pinsen 2024 på Lånke. Det var en opplevelse som garantert vil bli husket, og det er ingen tvil om at rallycross i Trøndelag har fått en ny vår. Vi ser frem til mange flere slike helger, hvor sport, samhold og glede står i fokus.

Motorsporten har en unik evne til å samle folk, og det var tydelig under årets «Namdalen to Hell». Det handler om mer enn bare konkurranse; det er en feiring av teknologi, ferdigheter og ren lidenskap. Vi ser allerede frem til neste år, og håper på enda flere uforglemmelige øyeblikk på banen.

Comments are closed.