Trondehim baseball 250524

Baseballfeber på Lade Idrettsanlegg

Trondheim Baseballklubb slår til i sommerheten

I den stekende Trønderske sommer solen, med temperaturen nær 30 grader, ankommer en gruppe spillere i full klassisk amerikansk antrekk Lade Idrettsanlegg. Det er Trondheim Baseballklubb som gjør seg klare for kamp. Selv om baseball fortsatt er en marginal idrett i Norge, er det ingen tvil om at interessen er stigende. I USA er baseball regnet som en av de fire største lagidrettene, og det er også nasjonalsporten på Cuba og i Japan. Men hva er egentlig baseball?

Trondehim baseball 250524
Kampen skal til og begynne

En kamp om poeng

Baseball er en lagsport der to lag konkurrerer om å score flest poeng. Dette gjøres ved å slå en ball og løpe rundt en diamantformet bane. Spillet er delt inn i omganger (innings), der hvert lag veksler mellom å angripe og forsvare seg.

Målet er:

Å score «runs» Målet med baseball er enkelt: å score flere poeng enn motstanderlaget. Du får et poeng, en «run», for å løpe rundt alle fire basene på diamanten.

Trondehim baseball 250524
Du skal ikke være "skuddredd"
Trondehim baseball 250524
Ballen er liten og den kommer fort

Spillets gang:

  • Slåing: En spiller fra det angripende laget, slagmannen, står i en «batter’s box» og prøver å slå en ball kastet av en spiller fra det forsvarende laget, kasteren.
  • Løping: Hvis slagmannen treffer ballen, løper de rundt basene og forsøker å score en «run».
  • Utslag: Slagmannen kan bli «out» på forskjellige måter, for eksempel ved å bli fanget av en forsvarsspiller med ballen, ved å slå ballen utenfor banen, eller ved å ikke løpe til neste base i tide.
  • Omgang: En omgang er ferdig når tre slagmenn fra det angripende laget er ute.
  • Vinner: Laget med flest poeng etter ni omganger vinner spillet.

Utstyr og klær:

Utstyret i baseball er enkelt: en hard hvit ball av gummi eller kork, et trebat som slagmannen bruker for å slå ballen, hansker for å fange ballen (på begge lag), og hjelmer for å beskytte slagmenn mot feilplasserte baller.

Trondehim baseball 250524
Varme klæri sommer varmen
Trondehim baseball 250524
Skyggen i dogouten var godt

Varme, konsentrasjon og regler

Denne dagen på Lade møter Trondheim Pretenders Rascals. Til tross for den intense varmen og de tykke uniformene klarer spillerne å holde konsentrasjonen oppe. Baseball er en idrett med komplekse regler, og for en nybegynner kan det være vanskelig å følge alt som skjer. Men det er ingen tvil om at det er en spennende og engasjerende sport.

Klar for en ny idrett?

Er du klar for å prøve en ny idrett? Da kan Trondheim Baseballklubb være noe for deg! Under denne artikkelen finner du linker til mer informasjon. Du kan også ta kontakt med klubben på Facebook for å lære mer og bli med på moroa.

Baseballfeber i Trondheim? Kanskje du blir den neste stjernen!

Trondehim baseball 250524
Om og komme fram før ballen

Comments are closed.