Fugle tårnet Gaulosen

Tilrettelagt fugletitting på Øysand: En inkluderende oase for alle

Ønsker du å oppleve det fascinerende fuglelivet på Øysand, men er usikker på om det er tilrettelagt for dine behov? Fortvil ikke! Gaulosen på Øysand Camping tilbyr et unikt fugletårn som er designet for alle, inkludert rullestolbrukere.

Gaulosen, et arm av Trondheimsfjorden i Trøndelag, er mer enn bare et vakkert landskap. Området er et fristed for et rikt og variert fugleliv, og har blitt et verdifullt område for både ornitologer og fugleentusiaster.

Gaulosen og Leinøra Naturreservater, etablert i 2002, utgjør et område av stor økologisk betydning. Her finner du et mangfold av habitater, fra mudderflater og strandenger til skogsområder og fjæreområder. Dette mangfoldet gir et perfekt grunnlag for et rikt fugleliv, med over 200 registrerte arter.

Fugle tårnet Gaulosen
God tilrettelegging
Fugle tårnet Gaulosen
Bra framkommelighet

Blant de mest populære artene finner du vadefugl som gråhegre, vipe og storspove, ender som stokkand og gråand, og rovfugler som havørn og tårnfalk. Området er også et viktig stoppested for trekkfugler, og våren og høsten byr på unike muligheter for å observere et stort mangfold av arter på vei til eller fra hekkeplassene sine.

Uansett om du er en erfaren fugletitter eller bare ønsker å nyte den vakre naturen, er Gaulosen et sted du absolutt bør besøke. Med sitt unike landskap, rike fugleliv og tilrettelagte turstier, er dette et område som passer for alle.

Fugle tårnet Gaulosen
Bra utsikt
Fugle tårnet Gaulosen
Fint vær og fine stier

Etter en smule leting og spørring fant vi dette fantastiske tårnet en sen maidag. Beliggende i Gaulosen og Leinøra Naturreservater, er området kjent for sitt rike fugleliv, noe som gjør byggingen av et fugletårn her et naturlig valg. Tårnet ble offisielt åpnet i 2014 og har siden blitt et populært reisemål for både fuglefotografer og ornitologer.

Det som gjør dette tårnet så unikt er dets tilrettelegging for rullestolbrukere. En hardpakket grusvei fører helt opp til tårnet, noe som gjør det enkelt å komme seg dit uten behov for spesielle terrengegenskaper. Rampen opp til andre etasje er heller ikke bratt og har et godt gelender på begge sider.

Fugle tårnet Gaulosen
Gode info tavler i 1. Etage
Fugle tårnet Gaulosen
Utsikten er ikke og klage på

«Toppetasjen» byr på informative plansjer og rikelig med informasjon om fuglelivet i området. Benker og bord gir mulighet til å slappe av og nyte utsikten, mens «første etasje» tilbyr mer detaljert informasjon om Gaulosen og omgivelsene. Her finner du til og med et lite «bibliotek» med donerte bøker om fugler og lignende. Utsikten under tak er upåklagelig, og gir en flott ramme for fugletitting uansett vær.

Dette tilrettelagte fugletårnet er mer enn bare et sted å observere fugler. Det er et symbol på inkludering og tilgjengelighet, og en inspirasjon til oss alle. Uansett om du er en erfaren ornitolog eller en nybegynner på fugletitting, er dette stedet perfekt for deg.

Fugle tårnet Gaulosen
Fugle livet er rikt
Fugle tårnet Gaulosen
Gode info skilter i området

For å sikre en god opplevelse for alle, er det viktig å huske på noen enkle ting:

  • HC-parkering: Ta kontakt med Øysand Camping på forhånd (72 87 24 15) for å avklare parkering.
  • Respekt for omgivelsene: La området slik du fant det, og vær hensynsfull overfor andre besøkende.
  • Nyt turen! Fugletitting på Øysand er en flott måte å komme seg ut i naturen, lære om fuglelivet og slappe av i vakre omgivelser.

Med sitt fokus på inkludering og tilgjengelighet, er fugletårnet på Gaulosen et must for alle som besøker Øysand. Ta med kikkerten, finn frem komfortable sko, og gjør deg klar for en uforglemmelig opplevelse i hjertet av norsk natur.

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *