Kolstad Håndball 2023

25/5-2023 – Kongen av Håndballbanen: Janus Smarason imponerer i Kolstads seier mot Elverum

I en eksplosiv kamp som fant sted for noen dager siden, ble Janus Smarason kåret til REMA 1000-ligaens beste nykommer. Men det stopper ikke der, for i går bekreftet han sin status som ikke bare ligaens beste nykommer, men også som den beste spilleren i hele ligaen. Han er blitt «Konungur Kolstads,» Kongen av Kolstad.

Juryen hadde en enkel oppgave da de utropte banens beste – Janus er rett og slett et unikum. Med en imponerende forestilling som ligner spill fra en annen planet, viste han sitt sanne ansikt etter en tøff kamp mot Runar, hvor han tok imot en knyttneve. Det var tydelig at slike anledninger er noe han trives med. I dag leverte Janus ikke bare strålende offensivt, men han sto også stødig i forsvar og tålte noen kraftige smeller fra motstanderen Blomgren, noe som imponerte både lagkamerater og motstandere.

Allerede to minutter inn i den første sluttspillfinalen scoret vår islandske playmaker et mål med en elegant ankomst, og han satte også opp Aksel Hald til å score det andre målet og ta ledelsen 2-1. Like etterpå, to minutter inn i kampen, smatt Janus seg elegant forbi forsvaret og scoret nok en gang, noe som ble nøye observert av Simen Lyse, og Kolstad gikk opp i en 4-3-ledelse. Janus’ scoringsrekke fortsatte å vokse; han klarte utrolige 11 scoringer på 13 skudd – en fenomenal prestasjon. I tillegg til å score mål, leverte han også presise målgivende pasninger til andre medspillere, som skjedde i en slik fart at det var vanskelig å holde tritt med. Alt mens han forble solid i forsvar, taklet duellene med stor tøffhet og besluttsomhet.

En spiller som yter sitt beste i store anledninger er alltid en aktør å beundre, og Janus er definitivt en slik spiller. Selv i situasjoner der det kunne ha vært en mislykket pasning, viste han en fantastisk kampånd. Et av høydepunktene var da det var ti minutter igjen å spille, og Kolstad ledet 27-21. Et tilsynelatende balltap ble raskt snudd til en strålende scoring av Janus, som dyttet seg selv fremover, stjal ballen fra en Elverum-spiller og satset mot målet med scoringssulten intakt.

Men Janus var ikke den eneste som glimret i kampen. Simen Lyse sto også for flere høydepunkter, spesielt med en imponerende scoring etter en villedende høyre-venstre finte, som førte til et gjennombrudd og nok en scoring. I tillegg leverte han en presis diagonal pasning fra venstre back til høyrekanten, hvor lagkaptein Sigvaldi var klar til å score og øke ledelsen til 33-27.

Det er verdt å merke seg at Aksel Hald også fortjener ros for sin innsats i kampen. Med Gabriel Setterblom ute av spill, tok den uredd ungdommen initiativet og endte opp med å score fem mål på ni skudd.

I håndball er målvaktene avgjørende, og denne kampen var intet unntak. Vår målvaktduo, Torbjørn Bergerud og Lars Eggen Rismark, spilte en nøkkelrolle. Selv om de ikke hadde den beste førsteomgangen med totalt fire redninger, snudde det seg etter pausen. Bergerud kom inn og leverte ni imponerende redninger, mens Imsgard ikke kunne opprettholde den samme kvaliteten fra førsteomgangen, og hans to redninger førte til et bytte av målvakt et kvarter før slutt. Resultatet var at Kolstad utvidet ledelsen ved pausen til en komfortabel 34-30 seier.

Kolstad-feberen var til å ta og føle på, og jubelen brøt løs blant spillerne på benken etter den fjerde strake seieren mot tittelgrossisten Elverum.

Med den første finalekampen i lomma, forbereder våre gutter seg nå på den avgjørende kamp nummer to som skal spilles i Terningen Arena på søndag. Reisen sørover er allerede planlagt, og våre håpefulle spillere er klare for den tøffe oppgaven som venter dem. Selv om det vil bli en utfordrende kamp mot et revansjelystent hjemmelag, er Kolstad-laget fylt med selvtillit og klare for å kjempe for seieren. Som det gamle ordtaket sier: «Godt begynt er halvveis fullført.» Vi krysser fingrene for at Kolstad vil gjenta suksessen og sikre seg triumfen!