logo bilde

Kolstad Håndball mot Elverum: Skjebnekamp i sluttspillfinalen

Kolstad Håndball sikret seg sluttspilltriumf og sin tredje tittel for sesongen i en avgjørende kamp mot Elverum. Gabriel Setterblom var den store helten med sine imponerende prestasjoner, og han endte opp med 10 scoringer på 11 skudd. Etter å ha truffet på de tre første skuddene, visste Setterblom at han måtte fortsette å prestere på samme nivå. Trener Stian var full av lovord for Setterbloms utvikling de siste sesongene og beskrev ham som enorm og veldig god.

Kampen startet sterkt for Kolstad, og Setterblom bidro til å etablere en ledelse på 10-7 etter ca. et kvarter. Elverums målvakt, Emil Imsgard, som hadde vært en trussel i forrige kamp, klarte ikke å stoppe Kolstads skudd denne gangen. Likevel klarte Elverum å komme tilbake, og kampen ble jevn. Etter en intens andre omgang hvor Kolstad måtte jage, klarte de å komme tilbake i ledelsen. Sigvaldi Gudjonsson scoret det avgjørende målet med bare 20 sekunder igjen av kampen, og Kolstad sikret seieren med 29-27.

Lagkaptein Sigvaldi Gudjonsson, selv om han ikke spilte sin beste angrepskamp, klarte likevel å utnytte sjansene som bød seg og scoret det siste målet på en kontring. Etter kampen var han nesten målløs og beskrev seieren som sinnsyk og uttrykte at laget er en gjeng med vinnerskaller.

Målvakt Torbjørn Bergerud kunne glede seg over nok en tittel på bortebane, noe han også opplevde forrige sesong som GOG-spiller mot Aalborg. Han uttrykte glede over seieren og beskrev den som en fortjent gullmedalje etter en sesong med hardt arbeid og store fremskritt.

Med seieren har Kolstad nå muligheten til å søke om en plass i Champions League neste sesong. Laget har innfridd de store forventningene ved å vinne alle tre mulige titler denne sesongen. Veien videre vil by på sterk konkurranse fra lag som THW Kiel, Magdeburg, Füchse Berlin, PSG, Szeged, Veszprém, GOG, Aalborg, Kielce, Porto, Sporting Lisboa, Pelister og Celje. Men Kolstad har vist at de er i stand til å konkurrere på det øverste nivået.

Kampfakta: Elverum – Kolstad 27-29 (pause: 16-15) Sluttspillet – 4. finalekamp Terningen Arena – 2500 tilskuere (fullt hus) Kolstad: Torbjørn Bergerud, Lars Eggen Rismark – Sigvaldi Gudjonsson 3 (1), Elias Thome, Gabriel Setterblom 10, Janus Smarason 3, Eskil Dahl Reitan 1, Magnus Langeland, Simen Lyse 6, Adrian Aalberg 3, Sander Rønning, Magnus Gullerud 1, Vetle Eck Aga, Martin Kærgaard, Aksel Hald 2, Henning Limstrand. Toppscorer Elverum: Tobias Grøndahl 6 (2) Utvisninger: Elverum: 3 x rødt kort (Cuenca og Hedberg) + 2 x 2 min. – Kolstad: 2 x 2 min.

Foto (C) Barbro Borthen / Obelix Barbala

Comments are closed.