Sommersvømme stevnet 2024

Svømming: Sommerstevnet i Pirbadet: Glede og mestring i Vannet

Trondheim, 9. juni 2024: Sommerens strålende lys fylte Pirbadet da barn og unge fra hele regionen samlet seg for Sommer Svømmestevnet arrangert av Trondhjems Svømme & Livredningsklub (TSLK) den 8. juni. Denne dagen handlet ikke bare om konkurranse, men om gleden ved å være i vannet og å utfordre seg selv.

Svømmestevnet samlet deltakere fra Sundal SLK, Malvik IL, Stjørdals-Blink IL, Lier SK, Verdal SK og Orkanger IF med andre ord nesten hele Fylket. Bassenget var fylt med ivrige svømmere som viste sine ferdigheter og utholdenhet. Publikum heiet entusiastisk fra balkongen, noe som skapte en oppmuntrende og inkluderende atmosfære.

Sommersvømme stevnet 2024
Dommere og arrangør følger ivrig med
Sommersvømme stevnet 2024
Konkurranse med seg selv er den beste konkurransen

Det er en misforståelse at man må være en verdensmester for å delta i svømming. Sommerstevnet i Pirbadet er et perfekt eksempel på hvordan svømming kan være en morsom og motiverende aktivitet for alle, uansett ferdighetsnivå. Mange av deltakerne var der for å ha det gøy, lære noe nytt og forbedre seg i sitt eget tempo. Svømming er ikke bare for de beste; det er en sport hvor alle kan sette sine egne mål og jobbe mot dem.

Svømming handler om mer enn bare konkurranse. Det er en måte å oppnå personlig mestring og bygge selvtillit. Når barn og unge deltar i slike arrangementer, lærer de verdifulle ferdigheter som utholdenhet, disiplin og samarbeid.

De lærer også å sette pris på vannets gleder og utfordringer. Dette er spesielt viktig i et land som Norge, hvor nærhet til vann er en naturlig del av hverdagen.

Sommersvømme stevnet 2024
Trenere er nøkkelen til forbedring
Sommersvømme stevnet 2024
Stevneleder Rune Larsen var svært fornøyd med stevnet

Sommerstevnet kan også ses på som en bevisstgjøringskampanje for svømmeundervisning og drukningsforebygging, for Pirbadet var åpent for publikum som skulle bade denne dagen, det var mange som stoppet opp og fulgte med da konkurransen var i gang.

Mange barn i Norge mangler tilstrekkelig svømmeundervisning, noe som øker risikoen for drukningsulykker. Ved å delta i svømming, får de ikke bare trening i svømmeteknikker, men også kunnskap om vannsikkerhet som kan redde liv.

TSLKs engasjement viser hvor viktig det er å gjøre svømming tilgjengelig og attraktivt for alle. Svømmestevnet inspirerer barn og unge til å bli trygge i vannet og til å se svømming som en livslang ferdighet. I tillegg til å være en sunn og morsom fritidsaktivitet, kan svømming gi en følelse av mestring som varer livet ut.

Sommersvømme stevnet 2024
Full insats fra start
Sommersvømme stevnet 2024
Edelt metall ventet på enkelte etter stevnet

Redningsselskapets statistikk viser en nedgang i drukningsulykker med 11% fra 2022 til 2023, noe som er lovende. Dette viser at økt fokus på svømmeundervisning og vannsikkerhet gir resultater. Men det er fortsatt mye arbeid som gjenstår for å sikre at alle barn og unge har tilgang til nødvendig opplæring.

La oss bruke Sommerstevnet som en påminnelse om at svømming er for alle. Uansett om du er en nybegynner eller en erfaren svømmer, kan du finne glede i vannet og utfordre deg selv til å bli bedre. Ved å fremme svømming som en inkluderende idrett, kan vi bidra til å skape tryggere og mer vannkyndige samfunn.

Sommersvømme stevnet 2024
Vann glede var en av tingene denne dagen i Pirbadet

Her er noen tips for å engasjere deg i svømming og drukningsforebygging:

  • Meld deg inn i en svømmeklubb eller ta svømmeundervisning.
  • Lær deg livredning.
  • Bli med i en frivillig organisasjon som jobber med drukningsforebygging.
  • Snakk med familie og venner om viktigheten av svømming og vannsikkerhet.
  • Støtt organisasjoner som jobber for å gi alle barn tilgang til svømmeundervisning.

Sammen kan vi gjøre en forskjell og spre vann glede til alle!

Comments are closed.