Hexcon 23 Arrangert av Hexagon spillklubb

Møt Magien på Hexcon – En analog reise inn i spill verdenen

Velkommen eventyrer, til Trondheim’s høstlige mørke, hvor fra 10. til 12. november utfoldet det seg en magisk begivenhet på Rosenborg skole. Mens folk stresset rundt, lete etter julegaver og små gjenstander som ville fullføre høstens hjemlige kos i byen så tok vi et valg i stedet for å bli revet med av hverdagens kaos, tok vi turen til Hexcon arrangert av den legendariske Hexagon spillklubb.

Bildet som møter deg er ikke slik du husker vanlige brettspillkvelder med familien i påska på hytta; neida, her kastes kort, kriger raser, og folk tar på seg roller langt utenfor deres vanlige selv. 

Vi kastet oss inn i denne magiske virvelvinden, og la meg bare si det: Når noen spør om du vil spille brettspill, så er det ikke bare en enkel runde med ludo. Nei, dette er en reise inn i en annen dimensjon.

På Rosenborg skole opplevde vi konsentrasjonsspill med millimeterpresisjon, kortspill som ville imponert en trollmann, og rollespill – en opplevelse som tok meg tilbake til tiden da jeg selv var ung og eventyrlysten.

Hexagon spillklubb er en unik gjeng som kaster seg inn i spillverdenen med fysiske brikker og terninger, og her varer et spill ikke sjelden i opptil tre magiske timer.

Vi satte oss ned med Tobias Harnes André, medlem av Wartrond og Frostlords, mester i Age of Sigmar. Age of Sigmar er etterkommeren til den gamle giganten Warhammer Fantasy-spillet. Han ledet oss gjennom en verden der vennskap bygges utenfor spillebrettet, selv om slagene avgjøres av terninger, målebånd, og tykke regelbøker.

Tobias, som en ekte magiker, forklarte spillets triks og strategier, og jeg ble fortalt at når du først knekker koden, er det som å åpne en portal til en verden av enkle, men likevel dyptgående eventyr.

Hexagon spillklubb viste seg å være som et inkluderende magisk rike, selv for en total nybegynner som meg. De tok seg tid til å forklare de mystiske mekanikkene, og jeg følte meg virkelig opplyst om hva som foregikk på det magiske brettet.

Dette er ikke bare en spillklubb; det er et fellesskap som ønsker å dele gleden av brettspill og rollespill med andre. Som en trollmann i opplæring ble jeg positivt overrasket over den varme atmosfæren. Jeg oppfordrer de som er nysgjerrige til å kontakte Hexagon spillklubb og ta en prat med dem. Dette er ikke bare en opplevelse utenom det vanlige, men en reise inn i magiens hjerte.

Jeg er forbauset over at dette tilbudet ikke er mer kjent i Trondheim. Del gjerne dette innlegget, og la oss sammen spre ryktet om Hexagon spillklubb og det magiske riket de har skapt. 

Utforsk trolldom, kriger, og rollespill – det er på tide å åpne porten til det ukjente og kanskje oppdage en ny lidenskap.

Comments are closed.