Dobbel kamp Utleira 11022024

Håndballfest på Utleira: To Trondheims-lag i aksjon mot Haslum og Fredrikstad

Søndag 11. februar var det en magisk stemning på Utleira, hvor håndballmagi skulle utfolde seg. To trondheims lag, Utleira og Byåsen, var klare for å utfordre henholdsvis Haslum og Fredrikstad. Til tross for at temperaturen utendørs var godt under frysepunktet, klarte publikum å skape en varm atmosfære inne i hallen. Første oppgjør på agendaen var Utleira mot Haslum.

Utleira og Haslum Bærum sto overfor hverandre i en spennende håndballkamp, der Haslum Bærum til slutt vant 30-25 etter å ha ledet 16-11 ved pause. Dette møtet var en mulighet for Utleira å hevne det tidligere nederlaget de led i oktober, da Haslum Bærum dominerte med en 16-måls seier. Søndagens kamp var imidlertid ikke preget av revansje for Utleira, til tross for en solid innsats etter pause.

Haslum Bærum tok tidlig kontroll med en 4-0 ledelse, tvinger hjemmelaget til å ta en tidlig timeout for å samle seg. Dessverre for Utleira var de ute av stand til å takle Haslums kompakte forsvar og effektive kontringsspill.

Måltørken for Utleira varte helt til det niende minuttet, da Ida Larsen Brattreit kjempet inn vertenes første mål. Til tross for en bedre andreomgang fra Utleira, klarte de ikke å utligne Haslums ledelse. Serielederen sto imot vertenes sluttspurt og sikret seg seieren.

Til tross for tapet har Utleira overgått forventningene denne sesongen som nyopprykket lag, og de befinner seg nå på femteplass med syv kamper igjen. Spillerne Live Sønstebø og Ingvild Følstad uttrykker glede over sesongens suksess, og ser positivt på lagets fremtid.

Det kan også være en spennende familieduell neste sesong, da søstrene Live Sønstebø fra Utleira og Marin Sønstebø, keeper for Trondheim Topphåndball, kan møtes i en 1. divisjonsduell. Dette vil legge til ekstra spenning og følelsesmessige lag i kommende kamper.

I den pulserende atmosfæren av Utleira hallen, utfoldet det seg dagens andre kamp, der Byåsen sto overfor oppgaven med å forsvare Trønderlag mot den pågående invasjonen fra Fredrikstad. Resultatet? En intens dyst, Byåsen – Fredrikstad, som endte 30–32 (14–18).

Byåsen entret søndagens kamp med et brennende ønske om å bryte seks strake tap. Deres siste seier i eliteserien dateres tilbake til 15. november, da de triumferte mot Molde. På tross av en imponerende sluttspurt mot Fredrikstad, ble de nok en gang poengløse. Kaptein Mathilde Arnstad delte sine tanker etter kampen: «Ingen poeng i dag, nei. Men vi er på vei oppover. Vi ser tendenser. Vi jobber og jobber hver eneste dag, og så tror jeg poengene vil komme.»

Med syv kamper uten seier, innrømmet Arnstad at de hadde vært gjennom en «down»-periode, men oppfordret laget til å brette opp ermene og fortsette kampen. Byåsen befinner seg på åttendeplass på tabellen, knapt over streken som gir tilgang til sluttspill, med Molde, Tertnes og Romerike Ravens pustende dem i nakken.

I Utleirahallen var det gjestene fra Fredrikstad som innledet scoringsfesten. Aurora Sellevoll Hatle utlignet raskt for Byåsen, og de første fire minuttene ble en tett duell. Imidlertid utnyttet gjestene en periode med måltørke hos Byåsen for å skaffe seg en ledelse på 4–7 etter ti minutters spill.

Marte Lausund Nordnes, debutant for Byåsen, bidro til en reduksjon til 6–10, etterfulgt av Mathilde Arnstads scoring fra straffemerket. Mot slutten av omgangen fikk Byåsen bedre kontroll på Fredrikstads angrep, men tekniske feil og skuddbom ødela deres comeback, og gjestene gikk til pause med en firemålsledelse.

Etter hvilen viste Byåsen ny energi, med Dina Olufsen og Maria Hjerter som fant veien til nettmaskene. Med 15 minutter igjen var avstanden kun to mål, og Byåsen satte i gang en imponerende sluttspurt. Da Mathilde Arnstad reduserte til 26–27 ni minutter før slutt, lyste håpet om poeng opp.

Med tre minutter igjen og stillingen 29–30, hadde Byåsen ballkontroll, men et kritisk balltap ble utnyttet av Fredrikstad, som kontret inn sitt 31. mål. Selv om Ida Kallhovd reduserte til 30–31 like etterpå, holdt det ikke til poeng for Byåsen. Dermed endte kampen med en tett og dramatisk seier for gjestene fra Fredrikstad.